Близо 500 участници се включиха в кампанията "Заедно за Европа"

Те се проведоха в градския парк "Свети Георги"

Със спортно-образователна надпревара и стрийт-арт рисуване на стълби завършиха проявите в Добрич от националната кампания "Заедно за Европа", съобщиха от Областния информационен център. 
80 ученици от 5 до 7 клас се включиха в шестте спортно-образователните игри по време на които всички отбори демонстрираха умения и знания, свързани с Европа. Те се проведоха в градския парк "Свети Георги", реновиран със средства от ЕФРР. 
Сред инициативите, които Областният информационен център проведе в рамките на кампанията, бяха конкурс за рисунка и фотография "Европа през моите очи", дни на отворени врати в Добрич и Балчик. Бяха подбрани и записани четири успешни житейски истории, повлияни от финансирани по ЕСФ проекти. 
Всички тези събития имаха за основна цел популяризиране на три важни годишнини: 60 години Европейски социален фонд, 10 години на България в ЕС и 6 години съществуване на мрежата от Областни информационни центрове в България. В събитията в рамките на "Заедно за Европа" се включиха близо 500 участници от област Добрич и бяха популяризирани и представени близо 40 проекта.