Челси узакони титлата в шоу с Уотфорд

"Сините" спечелиха с 4:3 на "Стамфорд Бридж"

Новият шампион на Англия Челси отпразнува титлата с атрактивна победа. "Сините" се наложиха като домакини над Уотфорд с 4:3 в отложен мач от 28-ия кръг,съобщава БНТ 2.

Играчите на Антонио Конте стигнаха първи до гол в 22-ата минута. Джон Тери се оказа най-съобразителен след изпълнение на корнер и с удар отблизо откри резултата.

Радостта на домакините обаче трая едва две минути, след като Етиен Капу изравни. Той се възползва от грешка именно на Тери.

В 36-ата минута Челси отново поведе. Този път точен бе Аспиликуета, който се разписа със страхотен удар по земя от границата на наказателното поле.

Четири минути след началото на втората част Миши Батшуай вкара на празна врата трето попадение за "сините".

Малко по-късно Уотфорд отново намали изоставането си. Дарил Янмаат отбеляза се разписа след чудесна индивидуална акция.

В 74-ата минута гостите изравниха чрез Стефано Окака Чука, който преодоля разсеяната защита на домакините след центриране в наказателното поле.

Домакините обаче стигнаха до победата две минути преди края на мача. Вилиан намери на границата на наказателното поле Сеск Фабрегас, който прати топката в мрежата с известна доза късмет.

Челси е лидер в класирането с 90 точки и има аванс от 10 пред втория Тотнъм, който е с мач по-малко. Уотфорд заема 16-а позиция с 40 точки.