Задържаха шестима апаши за серия от взломни кражби

Материалите са предадени на прокуратурата

На 12 май след проведени оперативно издирвателни мероприятия от криминалисти на Първо РУ МВР Добрич  са задържани Д.М. (16 г.), Ц.К. (15 г.), Г.Н. (17 г.), С.С. (18 г.), Н.И. (21 г.) и П.К. (17 г.), и шестимата от град Добрич, съобщават от ОД на МВР. В хода на работа е установено, че същите в различно съучастие са извършители на серия взломни кражби от търговски обекти на територията на град Добрич, както следва:

- Взломна кражба на дамска чанта и два скейтборда, извършена на 6 май, от търговски обект по ул. „Независимост” в град Добрич.

- Взломна кражба на пълнители и части за електронни цигари, извършена за времето от 22 април до 23 април, от търговски обект, находящ се по ул. „Батак” в град Добрич.

- Взломна кражба на риболовно оборудване, извършена на 21 април от търговски обект, находящ се по ул. „Батак” в град Добрич.

- Взломна кражба на два комплекта електронни цигари и пълнители с течности, извършена на 23 февруари от търговски обект, находящ се по ул. „Ген. Гурко” в град Добрич.

- Взломна кражба на 10 броя електронни цигари и течност за тях, извършена на 20 февруари от търговски обект, находящ се по ул. „Ген. Гурко” в град Добрич.

Част от инкриминираните вещи са открити и иззети по надлежния ред. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на извършителите продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич.

Материалите са докладвани на Районна прокуратура Добрич.