УНСС ще отбележи 97-годишнината от своето създаване

От 15.30 часа в сградата на СО ще се състои Церемония за връчване на стипендии на ученици за високи постижения в областта на спорта

Университетът за национално и световно стопанство ще отбележи 97-годишнината от своето създаване. В 14.00 часа ще бъде направена първа копка на нов учебен корпус, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ и държавния бюджет. На събитието ще присъства министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. В 15.00 часа ще бъде открита Стена на славата - „Преподаватели и възпитаници на УНСС в държавния елит на България“, и ще бъдат връчени удостоверения на преподаватели, придобили академичните длъжности „доцент“ и „професор“ на УНСС.

А от 15.30 часа в сградата на Столична община ще се състои Церемония за връчване на стипендии на ученици за високи постижения в областта на спорта. Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, Елен Герджков, председател на Столичен общински съвет и легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев ще връчат стипендиите на отличилите се спортисти и награди за директори на столични училища.