Научете как да кандидатствате за финансиране на свой културен проект

Животът

17-05-2017, 12:00

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

За пясъчните дюни и скалните местообитания разказва изложба

Другият консултант на срещата ще е Петя Стойкова, основател и хореограф на Танцова формация "Дюн" и Сдружение "Танц БГ"

Ако работите в сферата на културата и изкуството и имате нужда от подпомагане на свой проект, може да получите полезна информация как да кандидатствате за финансиране.
 На 18.05.2017г. в КЦ "Морско казино", зала "Георги Баев", от 10:00 до 14:00 часа ще се проведе среща-обучение на тема "Финансиращи програми на общините в подкрепа на културата и изкуството". 
По покана на Община Бургас в срещата  ще вземе участие д-р Нели Стоева, гл. асистент в СУ "Св. Климент Охридски", катедра "История и теория на културата". Д-р Нели Стоева има значителен опит в разработването, управлението и администрирането на проекти в областта на културата. Работила е като експерт и оценител към Национален фонд "Култура", Столична програма "Култура", Фондация "Америка за България", Фондация "Глобални библиотеки - България" и др. Тя ще запознае присъстващите с възможностите за финансиране на проекти в областта на културата и изкуството и ще сподели препоръки относно процеса на кандидатстване.
Другият консултант на срещата ще е Петя Стойкова, основател и хореограф на Танцова формация "Дюн" и Сдружение "Танц БГ". Дипломиран хореограф и танцов преподавател от Нов български университет - София, Стойкова е с богат опит в кандидатстването по национални и международни проекти в областта на съвременния танц и културен мениджмънт. Като представител на НПО сектора в Бургас Петя Стойкова е един от инициаторите за стартиране на Програмата за съфинансиране на културни проекти в града.