Над 500 участници се включиха в Деня на предизвикателството (видео)

Проявата е от програмата на Международната асоциация и се провежда ежегодно от 1983 г. в над 100 страни от всички континенти

В истински празник се превърна днес  Денят на предизвикателството в к-с Простор, пред зала Добротица. Над 500 ученици, учители, спортисти, треньори и граждани се включиха в проявата, организирана от община Добрич, Дирекция ”Хуманитарни дейности” и Общинското предприятие „Спортни имоти".
Най-масово, с 230 участници, в маршрута за пешеходен туризъм се включиха учениците от СУ „Любен Каравелов”, следвани от възпитаниците на Спортното училище, които начело с директора Николай Дяков наброяваха 80 души. Другите добрички учебни заведения, включили се в Деня на предизвикателството бяха: ОУ „Хр.Ботев”, СУ „П.Р.Славейков”, ОУ ”Хан Аспарух”, СУ „Св.Кл.Охридски”, СУ „Дим.Талев”, ФСГ „В.Левски” и ПГМТЕ „М.Ломоносов”. Спортните клубове бяха представени от БК”Добрич 93”, БК „Unstoppeble”, СК”Добруджански юнак”, СКЛА „Добруджа” , „Добруджа 99” и „Добрич”, ХК „Добруджа”. Най-младият участник бе 6-годишната Мирела Минчева, дъщеря на треньорите по лека атлетика Силвия и Милен Петрови. Чрез томбола бяха раздадени атрактивни награди – топки, федербали, ракети за тенис, въженца за скачане, раници и тениски, осигурени от Българската асоциация „Спорт за всички”. Световният ден на предизвикателството се организира в България за 25-ти път от Българската асоциация „Спорт за всички”, съвместно с Министерството на младежта и спорта. Проявата е от програмата на Международната асоциация и се провежда ежегодно от 1983 г. в над 100 страни от всички континенти.
Преди старта на проявата, момичета от Спортното училище изпяха съвсем импровизирано химна на Училището за шампиони в Добрич.
Репортаж на Дана Михайлова и Стефан Калев

МГ Добруджа