Кметът пожела успех на волейболния „Нефтохимик 2010“ в Шампионската лига

Димитър Николов им връчи и финансова премия

Кметът на Бургас Димитър Николов прие на официална среща волейболния отбор на Нефтохимик 2010 и поздрави ръководството и състезателите за спечелената шампионска титла на България. Николов връчи на бургаския клуб парична премия за постигнатия успех и пожела на играчите успех в историческото участие на отбора във волейболната Шампионска лига. В най-престижния клубен турнир на Стария континент "Нефтохимик 2010" ще защитава не само името на Бургас, но и на страната ни, тъй като е единственият български клуб, който ще се състезава в тази надпревара. Сега предстои подготовката на зала "Младост", която трябва да бъде пригодена според изискванията на Европейската волейболна федерация за провеждането на срещи от Шампионската лига.
"Изказвам още веднъж голяма благодарност за това, че напълнихте сърцата на бургазлии с изключително мъжката си и смела игра. Предстои да направим работна среща с ръководството и колегите, които отговарят за спортната инфраструктура, по отношение на подготовката на залата, за да отговаря на изискванията. Надявам се след година и половина да имаме зала, която да отговаря на всички световни критерии", допълни Николов.  
Мениджърът на "Нефтохимик 2010" Огнян Томов благодари за подкрепата от страна на Община Бургас и изрази оптимизъм, че отборът ще продължи доброто си представяне.
"От името на целия отбор благодаря на господин Николов и Община Бургас за цялостната подкрепа през годината, която усещахме от тях. Искрено се надявам, че това, което сме поели като ангажимент за участие в Шампионската лига, ще бъде направено и ще може да играем в Бургас. Надявам се, че ще изградим боеспособен отбор, с който да зарадваме всички любители на спорта и да бъдем една позитивна реклама на Бургас не само в България, но и в Европа", каза Огнян Томов.
На срещата с кмета Николов отборът на Нефтохимик 2010 беше представен от старши треньора Петър Дочев, капитана Мартин Пенев, Стоян Самунов, Петър Христов и Андрей Николов. Шестима от състезателите на отбора не присъстваха, тъй като са на подготовка с националните ни отбори за участие в различни европейски квалификации.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"