Техническият университет е домакин на международна научна конференция

Мисия Пловдив

18-05-2017, 08:30

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Учени от 5 страни ще изнесат над 90 доклада с направените от тях инженерни изследвания

Шестата международна научна конференция “Техника, технологии и системи“ - ТЕХСИС 2017 започва работа на 18 май във филиала на Техническия университет в Пловдив. Учени от 5 страни ще изнесат над 90 доклада с направените от тях инженерни изследвания. В продължение на два дни ще бъдат представени и обсъждани научни проблеми и постижения в тематичните направления: автоматика и системи за управление, електроника и електротехника, информационни и комуникационни технологии, машиностроителна, транспортна и авиационна техника, индустриален мениджмънт и природни науки.
„Участието с доклад в ТЕХСИС 2017 е признание за качеството на научните изследвания“ - коментира председателят на организационния комитет проф. д-р инж. Въльо Николов, директор на Техническия университет - София, филиал Пловдив. За да бъде допуснат един доклад на научната конференция, той трябва да премине през „ситото“ на рецензенти, които оценяват качествата на научния труд. През 2017 година оценителите от Програмния комитет са от България, Украйна, Беларус, Чехия, Румъния, Австрия, Франция, Турция, Латвия, Нова Зеландия и Алжир.
„За престижа на ТЕХСИС 2017 говори нарастващият интерес за участие и публикации в електронния сборник на конференцията на все повече наши и чуждестранни учени. През тази година свои научни постижения ще представят наши колеги от Чехия, Турция, Алжир, Иран и Полша, както и български колеги. Докладите са подготвени най-често от учени в областта на техническите науки, включително от преподаватели с докторанти и изявени студенти.“ - каза проф. д-р Въльо Николов.