Нощ на музеите и в Каварна

На 20 май 2017 година

В събота от 19,00 до 01,00 часа в Исторически музей – Каварна ще се проведе тринадесетото издание на Европейската „Нощ на музеите”.

Изложбата „Бяла си ,мамо била-бяла и хубава” се осъществява благодарение на каварненки, които станаха съпричастни към идеята и споделиха своя сватбен ден, като предоставиха своите булчински рокли и аксесоари, снимки и спомени.

Десетки музеи и галерии в цялата страна да се включат в европейската инициатива с интересни изложби, концерти и разнообразни арт прояви, посветени специално на Нощта.

По своя формат Европейската „Нощ на музеите” е широко отворена програма, при това – към възможно най-широк кръг от хора, които имат възможност не само да се докоснат до експонатите и творбите, които музеите и галериите показват, но и до техните послания. С увеличаването на броя на участващите музеи, галерии и изложбени пространства в „Нощта на музеите” се увеличава и възможността културното послание на тази чудесна европейска инициатива да достигне до много по-голям кръг от хора, и най-вече – до младата аудитория. Всяка година в Европейската „Нощ на музеите” се провеждат оригинални и вълнуващи прояви: концерти, театрални представления, организирани обиколки, игри, творчески работилници, демонстрации на умения, танци, ревюта и дегустации на специалитети от минали епохи, така че всеки един посетител да успее да намери проява по негов вкус през тази вълшебна нощ.