Валери Симеонов:Няма да подавам оставка!

Животът

18-05-2017, 12:18

Снимка:

дарик

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Валери Симеонов: Въвеждането на мажоритарен вот ще бетонира най-големите партии

Според него се води война срещу новосформираното правителство

Вицепремиерът Валери Симеонов се закани да съди вестник "Сега" за изопачаване на информацията в него, касаеща негово изказване. В интервюто лидерът на НФСБ е цитиран с коментар за шегаджийски снимки в Бухенвалд. Той определи информацията в изданието на Сашо Дойнов като "клеветническа атака".  Симеонов почерта, че ниога не би си позволил да произнесе думи като: „майтапчийски снимки на лагера "Бухенвалд".

Симеонов заяви, че информацията е невярна. Веднга след пубикуването й няколко политически формации поискаха неговата оставка.

Днес на брифиг в Бургас обаче той беше категоричен: Ще подам оставка, но само, ако бъде поискана от моите съпартийци или от коалиционните партньори на Обединените патриоти. 

"Никога не съм произнасял думите, които са изнесени в това издание. Бил съм в Бухенвалд. Не мисля, че има човек, който да е бил там би могъл да прави каквито и да било форми на шега. Това просто е изопачено", каза още Симеонов. 

Изказването му идва след скандал със заместникът на регионалния министър - Павел Тенев. В социалната мрежа беше публикувана негова снимка от 2008 година, на която той позира с изпъната ръка пред восъчни фигури на нацисти в парижкия музей "Гревен". Изнасянето на фотоса от социалната мрежа, стана причина Тенев сам да депозира своята оставка. Симеонов определи Тенев като достоен човек и голям специалист, чиято съдба е била похабена, заради негативна кампания срещу настоящото правителство.