Осъдиха 38-годишен мъж за кражба и измама

Крими

18-05-2017, 12:23

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Присъдата на Районен съд-Пловдив не е влязла в сила и може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Пловдив

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив е осъден Цветелин К., на 38 г., за това, че при условията на опасен рецидив е отнел чужди движими вещи от владението на другиго, без неговото съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои – престъпление по чл. 196 ал.1 т.1 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс и за това, че при условията на опасен рецидив с цел да набави за себе си имотна облага е възбудил у другиго заблуждение и с това причинил имотна вреда – престъпление по чл.211 във връзка с чл.209 ал. 1 във връзка  с чл. 29 ал. 1 от Наказателния кодекс. Районен съд-Пловдив е наложил на Цветелин К. едно общо наказание за двете деяния от три години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален „строг“ режим.
Цветелин К. до момента е осъждан общо 17 пъти, като повечето присъди са за престъпления против собствеността.
На 18 юни 2015 г. Цветелин К. бил в гр. Пловдив. Около 14 часа той влязъл във входа на жилищна кооперация, качил се на третия етаж и позвънил на един от апартаментите. Когато собственичката му отворила, той поискал да му налее два литра вода. Жената се отправила към кухнята. През това време Цветелин К. влязъл в жилището на свидетелката, намерил дамската й чанта, от която взел портмоне с малка сума пари и документи, както и мобилен телефон. Жената го открила в хола на дома си, занесла му вода, но той отказал да я вземе и си тръгнал с вещите. По-късно бил подаден сигнал в полицията.
Същия ден, около 14,15 часа, в гр. Пловдив, Цветелин К. позвънил на апартамент в други жилищна кооперация. На собственичката съобщил, че е познат на дъщеря й Румяна, която живеела в гр. Стара Загора. Свидетелката не поддържала връзка с нея от много години, но й били известно, че живее там. Цветелин К. заблудил жената, че бил голям приятел на дъщеря й. Той помолил пострадалата да му даде 260 лева, защото спешно му трябвали пари, като обещал да й върне сумата до 17 часа същия ден. Жената го поканила в хола, отишла в  спалнята и не след дълго се върнала със 116 лева, които предала на Цветелин К. Той казал, че  парите били недостатъчни, но ги прибрал и напуснал апартамента. Цветелин К. обяснил, че трябвало да тръгва, защото долу го чакало такси. Жената погледнала през терасата и видяла, че няма такова. Извикала  на Цветелин К., че лъже, при което той започнал да бяга, качил се в автомобил и се отдалечил от мястото. Пострадалата подала сигнал в полицията. По-късно Цветелин К. бил установен от органите на МВР като извършител на двете престъпления. 
Присъдата на Районен съд-Пловдив не е влязла в сила и може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Пловдив.