Нови повдигнати пешеходни пътеки на бул. „Никола Вапцаров“

Мисия Пловдив

18-05-2017, 12:30

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Местата са одобрени от Експертния съвет към Комисията по безопасност на движение като особено невралгични точки за преминаване на пешеходците

С цел да се осигури по-голяма безопасност на участниците в движението ОП „Организация и контрол на транспорта“ продължава изграждането на повдигнати пешеходни пътеки.
След като миналата година по бул. „Никола Вапцаров“ бяха повдигнати пешеходните пътеки до МБАЛ „Свети Пантелеймон“ и край кметството на район „Южен“ започна строителството на поредните две такива пътеки на оживения булевард – до баня „Русалка“  и на кръстовището с ул. „Стефан Стамболов“. Предвижда се първата да е готова до края на деня, а работа по втората да започне утре сутринта. Повдигната пешеходна пътека се предвижда и до завод „Напредък“.
Местата са одобрени от Експертния съвет към Комисията по безопасност на движение като особено невралгични точки за преминаване на пешеходците. Очаква се скоростта на преминаващите оттам моторни превозни средства да се ограничи, което да осигури по-голяма сигурност и безопасност на пресичащите пешеходци. Поставят се и съответните предупредителни пътни знаци.