Делегация от Казанлък замина за Фестивал на розата в Сеул 2017

Гостуването е по покана на Ра-Джинго, кмет на южнокорейския район Джунгнанг-гу, Сеул Метрополитен и на българския посланик Петър Андонов

Заедно с кмета на община Казанлък Галина Стоянова и председателя на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов в състава на делегацията са и Николай Ибушев, почетен гражданин на Казанлък, генерален директор на „Арсенал“АД, Костадинка Василева от туристическия бранш, представители на културни институти и бизнеса.

Специално участие във фестивалната програма на южнокорейската столица ще вземе фолклорен ансамбъл „Арсенал“, предвождан от неговия ръководител Христо Стоянов.  

Гостуването е по покана на Ра-Джинго, кмет на южнокорейския район Джунгнанг-гу, Сеул Метрополитен и на българския посланик Петър Андонов.

В празничните дни предстои побратимяването на Казанлък със Джунгнанг- гу. Подписването на Меморандум за сътрудничество между 70 000-та българска община и един от най-големите райони, с население над 400 000 души, част от един от най-големите градове в света, с население над 10 милиона, ще даде начало на близко сътрудничество в сферата на икономиката и културата.

В рамките на Фестивал на розата в Сеул 2017 представителите на Община Казанлък ще станат част от корейските тържества, посветени на красивото цвете, които тази година ще се проведат между 18-ти и 22-ри май. За делегацията от Казанлък са предвидени срещи с кмета на  Джунгнанг- гу, с Председателя на Общинския съвет, посещение на Областния съвет, посещение на българския щанд, участие в Тунела от рози, посещение на розова градина.

Побратимяването на Казанлък със Сеул е едно от безспорните събития по време на празничните събития в Розовата долина, които ще създадат нови възможности за партньорства между двата народа.

Делегация от Корея ще бъде част от 114-тия Фестивал на розата 2017 в Казанлък.