Трапеза за 5000 души на фестивала „Табиет Пловдив“

Мисия Пловдив

18-05-2017, 14:06

Снимка:

Панаир-Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пловдивчани ще се потопят в атмосферата на балканския начин на живот

Места за 5000 гости са подготвили организаторите на Балканския фестивал на вкусове и ритми „Табиет Пловдив 2017“.  Атракции за деца и възрастни, кулинарни и музикални изненади изпълват  богатата програма на проявата.  Тя продължава от 18 до 21 май в  Международен панаир Пловдив. През цялото време входът и паркирането са  безплатни, както и концертите на звезди от България, Сърбия и Гърция.
Пловдивчани ще се потопят в атмосферата на балканския начин на живот, ще опитат впечатляващия микс от вкусна храна, хубави напитки, темпераментна музика, танци и забавления. Има луна парк, люлки и различни игри. За децата са осигурени аниматори. В изложбената зона може да се купят биопродукти  и деликатеси директно от производители.
Налице са всички компоненти за приятно прекарване на времето, обобщи Янислав Енчев от името на организаторите -  „Хайнзбург“ и „Балкан Мюзик“. Техни партньори са Община Пловдив и Панаирът.
Тук са изявени готвачи от нашия град, от други региони на страната и от чужбина, за да може хората да опитат различни кухни, подчерта известният ресторантьор Пламен Данаилов, по чиято инициатива кулинарно-музикалният фестивал гостува в Пловдив. Посетителите ще дегустират гръцки специалитети и  сръбска скара, приготвена от четирикратния шампион майстор Миро. Демонстрации може да се видят всеки ден от 12 до 13 часа, а презентации - в четвъртък и петък от 20 часа. Към вкусните ястия се добавя и колекцията от над 40 марки бира, като само наливната е шест вида.
И храната, и напитките са на  достъпни цени, макар да се предлагат от реномирани заведения и фирми, заяви Пламен  Данаилов.
Също толкова изкушаващи са и забавните състезания - надяждане с кюфтенца и надпиване с бира,  турнири по белот,  табла и шах.  Интересни са танцовият уъркшоп и фолклорната панорама, където ще се представят над 15 трупи. На детската сцена ще има забавни игри, състезания с тротинетки, спортни надпревари, песни, танци и работилници.
Музикалните изненади на гостуващите звезди  са  от 19 и от 21 часа. Невероятните изпълнения на Николай Славеев и  атрактивната програма на  състав „Пловдивъ“  дават старт на поредицата от горещи концерти в първия ден.  След тях на сцената излизат Гъмзата и неговото брас шоу.
 Втората вечер започва с Виктория Куприна и Георги Величков и ще продължи с възпламеняващите изпълнения на известния сръбски певец  Драган Коич-Кеба.  20 май е посветен на Гърция, като първо ще пее Андреас, а после -  Никос Кетикидис, наричан „ангелския глас на гръцката музика“.
Маратонът от балкански ритми  ще завърши на 21 май с космическия глас на Валя Балканска и нейни гайдар Петър Янев, с изпълнения на Ваня Вълкова и оркестър „Млади тракийци“,  с песните на очарователната  Нели Петкова.