Днес е последния ден от изложбата "Обичам спорта, обичам София"

Спорт

19-05-2017, 06:00

Снимка:

Пресцентър СО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нов електробус по улиците на София

София става домакин на европейски форум

Градът и любимите ни места из столицата през призмата на спорта и активно оползотвореното време

28 пана с фотографии, вдъхновени от идеята за активно оползотворено време и спорта като неразделна част от градското ни ежедневие, са представени в рамките на изложбата “Обичам спорта, обичам София”.

Фотографиите са изложени в Галерията на открито на Столична община в градина „Кристал” в продължение на две седмици, а официалното откриване на изложбата беше на 10 май.

По време на откриването Любомир Попйорданов, председател на Българската асоциация за алтернативен туризъм, говори за възможностите на София като дестинация за алтернативен туризъм, а представители на “София `2018”  разкриха подробности относно предстоящото домакинство на София като Европейска столица на спорта.

Изложбата представя 28 фотографии с акцент върху активните градски хора и алтернативните спортове, които могат да се практикуват в рамките на столицата и в близост до нея. Байк, уейкборд, лонгборд, ски и сноуборд, парапланеризъм, фрийрън, катерене и дори рали са част от заниманията, които намират мястото си в града и около него. Фотографиите са заснети по време на различни събития и проекти (като например байк състезание в НДК, уейкборд на фонтаните в парка на НДК, рали пърформанс на жълтите павета и много други интересни моменти), и представят емблематични за столицата локации за спорт и алтернативен туризъм, или просто представят спорта и времето на открито като неразделна част от съвременния градски начин на живот.

Изложбата е организирана от “София 2018” със съдействието на списание 360°. Партньори на изложбата са Столична община, фестивал “Дни на предизвикателствата”, магазини „Стената” и БААТ.