Алея на спортната слава край новата фитнес площадка в Плевен (Снимки)

Заслужено признание за изявени плевенски спортисти

Алея на спортната слава ще вдъхновява младите хора на новата фитнес площадка, която се намира в парк "10 декември" /над училище "Христо Смирненски"/. Инициаторите от сдружение "Рицари без броня" са събрали имената и постиженията на успели плевенски спортисти, чиито победи да мотивират следващите поколения да последват техния пример. 

Сред безспорните имена са тези на олимпийската шампионка по троен скок Тереза Маринова, на световния шампион по бокс Детелин Далаклиев, на световния шампион по кикбокс Камен Пенчев, на олимпийския шампион Гълъбин Боевски и на много други прославили Плевен и българския спорт по света.

Както вече писахме, площадката е предназначена за хора над 14 години и е оборудвана с шведска стена, 2 броя успоредки, 3 лоста за набирания, гимнастически халки, въжета за катерене, римско столче за коремни преси и уреди за лицеви опори. 

Средствата за нея са дарени от дарителската кауза на "Плевен Маратон 2016" и от НПО “Рицари без броня”, които си главните инициатори за реализацията на спортния проект и през последните близо две години дадоха всичко от себе си, за да го осъществят. Председател на неправителствената организация е Валентин Грижов.