Командироват 51 полицаи за лятото в Добрич

Неохранямите плажове намаляват

51 полицаи ще бъдат командираовани от вътрешността на страната за да следят за сигурността по Добруджанското Черноморие. За варненска област командированите полицаи са 141. Те ще патрулират в Морската градина и по плажовете на “Златни пясъци”.

За по-голяма сигурност ще действа телефонът за изпращане на сигнали от плажовете, който бе открит миналата година, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова във Варна, съобщава varnautre.bg.

На територията на област Варна има 26 неохраняеми плажа, като целта е до края на този месец да бъдат намаелни с 3. Стартирани са процедури за подписване на договори. В област Добрич са 17, там също ще станат 13, допълни още тя.

Тази година се очаква голям ръст на туристопотока, за което ще спомогне и това, че във Варна се насочиха полети от нискотарифните авиокомпании.

“Ще искаме специалност “Туризъм” да бъде приоритетна такава, въпреки че миналата година ни беше отказано от Министерството на образованито и науката. Няма да спрем да го искаме, все пак туризмът генерира около 14% от БВП на страната. Друго предложение, което инициирахме беше за център за квалификация и преквалификация, който ще е към Министерството на туризма. Това е по пример на Испания, Италия, Франция и всяка държава, която се води туристическа”, допълни Николина Ангелкова.