Съдът решава съдбата на Живко, пребил жена на спирка

72-годишната жертва премина операция, дала е показания

Районен съд - Бургас ще гледа мярката за неотклонение на Живко,Кючуков, който на 9 май през деня нападна без причина 72-годишна жена на спирка в комплекс "Изгрев".
26-годишният мъж беше арестуван за втори път снощи, след като прокуратурата му повдигна обвинение. С прокурорско постановление той беше задържан за 72 часа. Обвинен е в причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди на възрастна жена в Бургас. Законът предвижда за подобно деяние от 3 до 10 години затвор.
По-рано същия ден стана ясно, че Живко е вменяем и носи отговорност за постъпката си. При първия арест, младежът представи доказателства, че е психично болен, страда от шизофрения и се лекува. В рамките на няколко дни след нападението над възрастната жена, бургаската прокуратура беше повдигнала обвинения срещу неизвестен извършител, а Живко беше само заподозрян. Запис от камерите на общинска полиция показа ясно вандалската проява и извършителят. Извършени са разпити на свидетели, взети са показанията и на пострадалата пенсионирана учителка. 
Полицаите вчера не успяха да открият Живко, вече привлечен като обвиняем на посочения  от него адрес. Малко по-късно обаче той беше намерен и задържан под стража.