Семеен велопоход тръгна от "Флората"

Мисия Бургас

20-05-2017, 17:53

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

24 май: Най-масовото и усмихнато честване в календара на Бургас

Бургас бе избран за домакин на проявата заради разгърнатата мрежа от велоалеи, която позволява на жителите на града да използват този екологичен и в същото време здравословен начин на придвижване

Стотици малки и големи любители на колоезденето се включиха във велопоход под мотото "Мама,татко и аз".Финалистите бяха наградени от зам.-кмета Красимир Стойчев.
Атрактивната проява бе част от програмата на велоизложението,чийто домакин този уикенд е Експозиционен център "Флора". За свежите емоции на присъстващите се погрижиха Давид Сукнаров и Даниела Стоянова и момичетата от Rhythm Escape.
Бургас бе избран за домакин на проявата заради разгърнатата мрежа от велоалеи, която позволява на жителите на града да използват този екологичен и в същото време здравословен начин на придвижване. Организатори на велоизложението са списание b2b magazine и Община Бургас. В него участват фирмите Макском,  Pulse, "Лидер 96", "Велозона", ELJOY, IsoStar и други.
Посетителите могат да видят и изпробват най-новите модели велосипеди и аксесоари, произведени от български фирми. 
Любопитен факт е, че в страната ни годишно се произвежда близо 1 милион велосипеда и по този показател България се нарежда на четвърто място в Европа.  

И любители, и състезатели по колоездене ще могат днес и ут ре да изпробват уменията си по алеите на Морската градина, управлявайки някои от най-новите модели велосипеди.
Програмата в събота ще завърши с масов велопоход под мотото "Да покараме заедно в Морската градина ".
Изложението продължава и в неделя.