Графикът на Античен театър Пловдив запълнен за месеци напред

Мисия Пловдив

21-05-2017, 08:39

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Разнообразни събития от всички жанрове очакват пловдивчани и гостите на града, избран за Европейска столица на културата през 2019 година

Над 60 събития включва графикът на Античен театър Пловдив през следващите месеци. Това съобщи директорът на Общински институт „Старинен Пловдив“ Минко Кафтански. Първото събитие от сезон ЛЯТО-ЕСЕН 2017  е на 26 май. Тогава пловдивската публика ще има удоволствието да види рок операта „Нострадамус“ на Николо Коцев.На 30 май, следва концерт на Владимир Ампов – Графа. Той стартира турне, заедно със своите музиканти, след големия успех на концерта в зала Арена Армеец.  На 5 юни, с „Фолклорни легенди“ по произведения на Проф. Кирил Дженев, Стефан Мутафчиев и Цветан Цветков Фолклорен ансамбъл „Тракия“ ще отдаде почит на своите основатели. Ден след това, на 6 юни, сцената ще бъде разтърсена от спектакъла на националния балет на Грузия „Сухишвили“. На 8 юни е дългоочаквания концерт на „Мистерията на българските гласове” с вокалистката на “Dead can Dance” - - Lisa Gear.

От 10-ти юни до 29-ти юли 2017г. на Античен театър в Пловдив ще се проведе традиционния летен оперен фестивал OPERA OPEN  - единствената фестивала платформа в България, която е мултижанрова и е „отворена” за опера, балет, оперета, мюзикъл и модерен танц. На 18 юни пловдивчани ще видят култовата група „Назарет“.  Повече от месец преди гостуването в Пловдив на емблематичната британска алтернативна формация PLACEBO, най-скъпите билети за шоуто на Античния театър на 3 юли вече са изкупени от верни фенове на бандата от цялата страна. В програмата са включени на 22 септември -  Devin Townsend Project с оркестър,  на 23 септември Manfred Mann's Earth Band, на 24 септември Marillion.
След невероятния успех в закрити зрителни зали из цялата страна, вече е традиция да бъде представян и спектакъл на Камен Донев на Античния театър. „За сватбите” на Камен Донев, продукция на Драматичен театър -  Пловдив е с две представления, съответно на 27 и 28 юни.  От 1 до 5 август, пловдивчани и гости на града ще имат възможността да проследят всички вечерни концерти с вход СВОБОДЕН, в рамките на традиционния Международен фолклорен фестивал , който тази година ще има своето 23-то издание с участие на танцьори от няколко континента.