Руди Гарсия върна Марсилия в евротурнирите

Евра и Пайе придадоха класа на отбора от "Велодром"

Марсилия завърши на пето място през шампионат 2016/2017. В славни години на клуба от "Велодром" такава позиция би изглеждала като пълно падение.

Но с оглед настоящето на Марсилия нещата през този сезон са повече от добри. Амбициозният треньор Руди Гарсия успя да постигне първата цел в новите времена за отбора.

А именно футболистите да играят през есента в европейските клубни турнири. Петото място открива пред Марсилия място в Лига Европа. Не е Шампионската лига, но все пак завръщането на отбора по европейските терени ще е факт.

Ако тимът на Гарсия вземе насериозно втория по сила европейски футболен турнир и го спечели може да влезе по този начин в Шампионската лига. Да не забравяме,че финалът на Лига Европа през 2018 година е в Лион.

Факт е и, че Марсилия е единственият френски отбор печелил КЕШ/ШЛ. Това става на финала в Мюнхен през 1993 година, когато е победен Милан с 1:0 след гол на Базил Боли в 42-ата минута.

В Марсилия през тази футболна година се промениха доста неща. Освен Руди Гарсия клубът смени собственика си. Начело застана американския бизнесмен Франк МакКорт.

В отбора дойдоха двама френски национали. От Ювентус пристигна Патрис Евра,а от Уест Хем на "Велодром" се завърна Дмитри Пайе. От останалите играчи на вратата стабилно се представя Йоан Пеле. В защита Род Фани е все така постоянен. В атака Бафетимби Гомис е крайно нужен. Докато бе контузен секнаха и попаденията за отбора. Като се върна нещата в атака потръгнаха отново.

Очаква се с интерес трансферното лято в Марсилия. А отборът със сигурност ще се изкачва по познатите шампионски върхове...