Млад мъж си глътна езика след жесток побой

Крими

22-05-2017, 14:18

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

До момента е установено, че на 21 май 2017 г., около 5,30 часа, в гр. Пловдив, в централната част, е възникнал конфликт между няколко лица пред дискотека

Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми по бързо производство Васил Д., 29 г., и Велко С., на 25 г., за нанасяне на телесна повреда по хулигански подбуди на едно лице – престъпление по чл. 131 ал.1 точка 12 от Наказателния кодекс.
До момента е установено, че на 21 май 2017 г., около 5,30 часа, в гр. Пловдив, в централната част, е възникнал конфликт между няколко лица пред дискотека. При напускане на заведението група от трима мъже се разминали с обвиняемите Васил Д. и Велко С., при което си разменили реплики. Тримата напуснали дискотеката и си тръгнали. Двамата обвиняеми ги последвали, настигнали ги и започнали да им нанасят побой. При сбиването е пострадал 35-годишният П.Г., на когото били нанесени удари по тялото с ритници и юмруци. След като П.Г паднал на земята, обвиняемите продължили агресивните си действия. В резултат на насения побой П.Г. си глътнал езика и получил травми по тялото. Удари понесли и двамата му приятели.Случайно преминаващи граждани се намесили да помогнат на пострадалия и се обадили на тел. 112.
По разпореждане на Районна прокуратура-Пловдив по случая незабавно са започнали процесуално-следствени действия. Обвиняемите Васил Д. и Велко С. са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. По делото са разпитани свидетели, назначени са съдебно-медицински експертизи за установяване на вида на телесната повреда на П.Г., както и на другите две лица. След изготвяне на експертизите предстои повдигане на коригирани обвинения, включително и за престъпление по чл.325 ал.2 от Наказателния кодекс -  за хулиганство с особено дързост.
„Изразяваме абсолютната си непримиримост към подобен род прояви на непредизвикана агресия и нарушаване на физическата неприкосновеност на гражданите, като ще използваме всички законови възможности за налагане на тежки наказания на извършителите, към чието поведение обществото изразява крайна нетолерантност“, заявиха от Районна прокуратура-Пловдив.