Старозагорската опера представя балетът "Лебедово езеро"

На 23 май, от 19.00 часа

На сцената на Старозагорската опера ще бъде представен за първи път в 92-годишната история на театъра балетът-перла "Лебедово езеро" от Пьотр Илич Чайковски. 
Спектакълът е създаден на базата на класическата версия на Лев Иванов и Мариус Петипа, обясни пред журналисти постановчикът Силвия Томова, примабалерина със световна кариера. 
В балетна трупа тя е подбрала 35 артисти от всички точки на света - от Гърция, Франция, Великобритания, Албания, Япония, Тайван, Южна Корея, България. Централната роля е поверена на старозагорката Анелия Димитрова, която прави своя дебют на родна сцена и изиграва Одета-Одилия.
Художник на декора и костюмите е младият талант Денис Иванов. "Лебедово езеро" на сцената на Старозагорската опера няма за цел да повтори онова, което почитателят на класическия балет гледа вече 140 години. Творческият екип се стреми да превърне познатия балетен шедьовър в едно ново, модерно представление, решено с всички актуални средства на съвременната сценография и сценична техника и възможности.