Тръмп: Имаме рядката възможност да постигнем мир в Близкия изток

Тилърсън заяви, че президентът е готов да се ангажира лично с постигането на мир в региона

Президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази своето убеждение при пристигането в Израел, че е налице рядка възможност за установяване на мир в Близкия изток, съобщи агенция “Франс прес“, предаде БТА.

“Пред нас стои рядка възможност да донесем сигурност, стабилност и мир в този регион. Но това може да стане единствено ако работим заедно. Няма друг начин“, каза Тръмп, след като кацна в на международното летище “Бен Гурион“ в Тел Авив.

“Дано първото Ви пътуване в нашия регион се окаже исторически повратен момент по пътя към помирение и мир“, заяви от своя страна Бенямин Натаняху при церемонията по посрещането на американския лидер. Той добави, че Израел споделя стремежа на Вашингтон към постигане на мир и че страната му протяга ръка към всички свои съседи, които искат мир, включително палестинците.

“Президентът е готов да се ангажира лично в усилията за постигане на близкоизточен мир“, заяви по-рано на борда на президентския самолет външният министър Рекс Тилърсън. Той каза, че е възможна тристранна среща между американския, израелския и палестинския лидер, но на по-късна дата, а не при сегашното посещение.