Пролетен базар на книгата в София

В рамките на шестте дни на изложението както в Националния дворец на културата, така и на различни места в София ще се проведат над 55 събития

В навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост започва най-голямото пролетно книжно изложение у нас – Пролетeн базар на книгата.

Официалното откриване е в 11.00 ч. в Централно фоайе на Националния дворец на културата.

И тазгодишното издание на базара на книгата ще предложи на публиката вълнуваща разходка сред хиляди книги, представяйки повече от 100 български книгоиздатели и книготърговци на три етажа.

В рамките на шестте дни на изложението както в Националния дворец на културата, така и на различни места в София ще се проведат над 55 събития – премиери на книги, четения и срещи с български и чуждестранни автори. На щандовете на издателствата, както и на сцената на културната програма предстоят десетки срещи с автограф с български писатели и поети.

Сцената на културната програма традиционно е на левия полуетаж (изток), където публиката ще може да види и изложбата „Под езика“ на художника Дамян Дамянов.

Работно време:
23-27 май, от 10:00 ч. до 20:00 ч.
28 май, от 10:00 ч. до 19:00 ч.

„Пролетният базар на книгата" е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г.