Продължава инициативата за безплатни начални обучения по спорт за децата

Спорт

23-05-2017, 11:56

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започват панаирните дни в Гулянци

Вижте новата програма

Миналата година кметът Димитър Николов изиска от спортните клубове, които ползват общинска база, да въведат безплатни начални обучения за деца. Тази програма продължава да е в действие, така че нека родителите се запознаят с новите й параметри.

Целта е на подрастващите да бъдат предоставени още по-достъпни възможности за участие в занимания с физически упражнения и спорт, да се подобри здравният им статус, физическата и психическа дееспособност, свободното им време да се уплътни по смислен начин. Друг от търсените ефекти е откриването на млади и перспективни състезатели, които впоследствие да бъдат поощрени в развитието си. Възползвайки се от тази програма, децата ще могат да се запознаят с различните спортове, с условията, предлагани от отделните клубове, и в перспектива да се запишат за постоянно, ако им хареса.

Община Бургас е на мнение, че социален акцент трябва да има във всички направления на нейната дейност. Затова тя постави участието в програмата като условие към клубовете, които ползват с отстъпка нейните бази.