Община Добричка отличи изявени дейци на образованието и културата

Отличията им връчи кметът на общината инж. Тошко Петков

Изявени дейци на образованието и културата от община Добричка бяха наградени днес по време на празничния концерт по случай 24 май. Отличията им връчи кметът на общината инж. Тошко Петков. Наградените тази година читалища са "Напредък-1942 г." - с. Дончево, "Стефан Караджа-1942 г." - с. Смолница, и "П.Р.Славейков-1942 г." - с. Бранище, съобщава БТА. 
Плакети получиха директори на училища и на детски градини в общината. Учители бяха отличени по предложение на педагогическите съвети и колективите на детските градини.
Наградени бяха също деца и ученици, представили се отлично на областни състезания и конкурси. Отличие получи и отборът "Млад огнеборец" към Обединеното училище "Н.Й. Вапцаров" в село Карапелит с ръководител Петко Георгиев, станал областен победител.
"24 май е празник, в който всички ние, под звуците на "Върви, народе възродени", се прекланяме пред силата и славата на българското слово. През многовековната ни история именно училището и знанието са били символ и стожер на националната ни идентичност", каза в словото си кметът Петков. 
Празничният концерт продължи с изпълнения на деца и ученици от община Добричка.