Студенти събират средства за болни деца

Животът

24-05-2017, 11:02

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Средствата текущо се събират в специално обозначени дарителски кутии

По време на тържественото честване на Световния ден на сестринството студентите от специалност „Медицинска сестра“ обявиха своята благотворителна кауза на честването - събиране на средства за отделение „Детска онкохематология“ на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания, УМБАЛ „Св. Георги“. Победителите от отборите, класирани на I-во, II-ро и III-то място в проведения конкурс за презентация на тема „Защо избрах професията на медицинската сестра?“ също се присъединиха към благотворителната кауза, която бе подкрепена от преподавателите от катедрата по „Сестрински грижи“ и всички от Факултета по обществено здраве на МУ - Пловдив по време и след празника.
Заедно преподавателите и студентите от специалност "Медицинска сестра" продължават събирането на средства за подобряване на битовите условия в детско онкохематологично отделение и призовават всички свои колеги - студенти, преподаватели, служители в Медицински университет - Пловдив да се включат в дарителската кампания в духа на основополагащите ценности на своите професии - милосърдие, състрадание и хуманност.
Средствата текущо се събират в специално обозначени дарителски кутии, в които желаещите могат да направят своето дарение, като те са разположени в катедрата по „Сестрински грижи“ (базата на Медицински колеж) и в „Учебен отдел“ - Деканат на Факултета по обществено здраве.