Българска носия донесе отличие на дизаинер в конкурса „Моден капан“ 2017

Мисия Пловдив

24-05-2017, 13:26

Снимка:

Моден капан

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

След успешното първо издание през 2016-а година, тази година събитието се реализира в рамките на проект „Капана – квартал на творческите индустрии“

За втора поредна година конкурсът „Моден капан“ предостави безвъзмездно сцена на  младите таланти на България. Най-добрите участници в конкурса „Моден капан“ имаха  възможността да представят своите модели на 20-и май в Капана, на улица „Абаджийска“, а един от тях – Ник Тодоров ще продължи своя творчески път с устройството, създадено да вдъхновява - Lenovo Yoga Book. Той представи колекция от 5 тоалета вдъхновени от традиционната българска носия, спечели наградата на основния партньор в събитието и сърцата на многобройната публика в Капана. Във второто издание на „Моден капан“ се включиха участници от цяла България с изключително разнообразни и атрактивни модели – официални, елегантни и много екстравагантни облекла.
След успешното първо издание през 2016-а година, тази година събитието се реализира в рамките на проект „Капана – квартал на творческите индустрии“ от програмата на “Пловдив - Европейска столица на културата 2019” и се осъществи с финансовата подкрепа на Фондация „Пловдив 2019”.
Второто издание на „Моден капан“ бе част от програмата на най-новия пловдивски фестивал - „Фестивал на ул. Абаджийска“ - инициатива на търговските обекти развиващи своята дейност на улица Абаджийска в Капана.
Зашеметяващият спектакъл в сърцето на Пловдив представи модата в нова светлина. Балерините от „Ерра балет“ дефилираха с тоалетите на младите дизайнери съчетавайки танц, акробатика и финес, които не оставиха публиката равнодушна. За изключителната им визия се погрижиха ученици и професионалисти от Представителен Салон Schwarzkopf Professional, които прегърнаха идеята на „Моден капан“ и дадоха своя принос младите и талантливи ученици да посрещнат своята първа изява на голяма сцена. Водеща на събитието бе чаровната Ива от Катра ФМ.
Дизайнерката Анелия Янкова, организатор на „Моден капан“ изгради  необикновена инсталация – сградите на улица Абаджийска отново „оживяха“ - облечени в 2 000 метра плат. Още от петък, висока 8 метра рокля посрещаше посетителите на Капана, а в събота инсталацията обхвана още няколко къщи, които сякаш дефилираха наравно с моделите на младите таланти.
На събитието Анелия Янкова сподели и призова институции, организации и частни фирми да забележат талантливите дизайнери и да им подадат ръка по пътя към реализацията им, за да не обръщат поглед към Милано, Париж и Ню Йорк.