Брутално! Пациент преби лекари в бургаска болница

Крими

24-05-2017, 15:13

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Утре изписват пребитото от баща си 10-годишно момче

Очевидци: С нищо не го провокирахме

Пиян пациент прати охранител и двама лекари на Спешното отделение в бургаска болница. Грозната сцена се е разиграла в коридорите на болницата в "Меден рудник". Той се казва Кирил Нойков и е на 20 години от Бургас.
Охранителят е с множество фрактури и е загубил съзнание от жестоките удари. Двамата лекари са в по-добро състояние, но също с травми. Според очевидци, младежът по никакъв начин не е бил провокиран към арестивни действия.  От своя страна нападнатият с ритници реаниматор, д-р Александър Серафимов е не може да си обясни агресията. Категоричен е, че персоналът на болницата не го е провокирал по никакъв начин. Реаниматорът в момента изпитва ужасни болки в корема и кръста от зверските удари. "Пациентът е бил докаран през нощта към 2 часа с линейка на Бърза помощ от Созопол след прекомерна употреба на алкохол. Бил е контактен, но неадекватен. Малко след като е докаран в Шокова зала, пациентът е изпаднал в безсъзнание, затова дежурният лекар потърси мен за консултация. След като слязох, го заварих в безсъзнание, на легло. При опита си да го прегледам, той почна да буйства", обясни реаниматорът. 

Ето какво написаха до медиите от ръководството на болницата:
"Тази сутрин, в спешното отделение на болницата чрез Спешна медицинска помощ е докаран и приет за спешно лечение мъж на 20г. във видимо нетрезво състояние, съмнение за гърч и предполагаема употреба на наркотични средства.
Мъжът е буйствал и е бил агресивен като при опита за оказване на спешна помощ от страна на медицинския екип от отделението на МБАЛ „Бургасмед“ той напада лекаря дежурен на смяна, лекаря извикан от отделение по Анестезиология и интензивно лечение за консултация, както и друг член от персонала на болницата, опитващ се да помогне. В помощ на медицинския екип се намесва и придружител на друг пациент приет в Спешно отделение.
Лекарят от реанимация е ударен с юмрук в корема и е повален на земята, другият член от персонала е в тежко състояние, но без опасност за живота. Той е приет за лечение в болницата  със счупен нос, което ще наложи последваща операция, съмнение за фрактура на левия крак, тежки хематоми по цялото лице.
На мястото веднага е извикана Полиция, а буйстващият пациент е задържан от органите на реда.
МБАЛ „Бургасмед“ е лечебно заведение, което има сключен договор за поемане на спешни случаи в област Бургас и южното черноморие. Така болницата поема  спешните случай на юг от Бургас.
Това е пореден случай на насилие над медици. Екипът от лекари и медицински персонал на МБАЛ „Бургасмед“ апелира да бъдат предприети адекватни действия от страна на компетентните органи и да им бъде осигурена безопасна работна среда.