Джеф Сешънс е крил контактите си с Русия

Сешънс не е отбелязал срещите си с руския посланик през миналата година

Главният прокурор на САЩ Джеф Сешъннс, който се е срещнал с руския посланик Сергей Кисляк най-малко два пъти през 2016 г., не е отбелязал контактите си с него, когато е кандидатствал за своето разрешение за сигурност, съобщава The Independent.

Формулярът за разрешение за сигурност изисква в него да се посочи "всеки контакт", който той или семейството му е имал с "чуждестранното правителство" или неговите "представители" през последните седем години, съобщиха официални лица.

Новата информация от Министерството на правосъдието е последният пример за това, че Сешънс не е разкрил контактите си с руските служители. Той е попадна под критики от демократите след разкритията, че не е разкрил същите контакти с Кисляк по време на изслушванията си за потвърждаване на Сената по-рано тази година.

Говорителят на Министерството на правосъдието Сара Флорес казва, че служителите на ФБР, които са помогнали при попълването на формуляра, известен като SF-86, са заявили на Сешънс и неговия персонал, че няма нужда да изброява десетки срещи с чуждестранни посланици.

ФБР отказа да коментира тази история.