Супермодерна очна клиника отвори врати в Бургас /СНИМКИ/

Мисия Бургас

25-05-2017, 12:42

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Новата Мека на плувните спортове в Бургас почти готова

Създател на "Очен медицински център свети Николай Чудотворец" е бургазлията д-р Пламен Хубанов

На най-светлия български празник 24 май с водосвет за здраве в Бургас отвори врати супермодерният очен център „Св. Николай Чудотворец“. Центърът е вторият в страната след този във Варна, в който повече от 10 години успешно се лекуват пациенти от цялата страна. Създател и ръководител е един от водещите офталмолози в България д-р Пламен Хубанов, който има над 70 000 операции зад гърба си.

Лентата на супермодерната очна клиника прерязаха кметът на Бургас Димитър Николов, зам. кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян и д-р Пламен Хубанов.

„За мен това е сбъдната  мечта. В Бургас ще постигна още една мечта – да направя тук 100 000 си операция. От 70 000 операции 20 000 са само в Бургас. Обещавам ви, ще продължа да го правя.“, заяви д-р Хубанов по време на откриването.

Кметът Николов го приветства с добре дошъл с думите: "Прекрасна сграда и полезна за града ни инвестиция. За първи път в Бургас имаме специално очно отделение за деца".

Центърът е специализиран в диагностика, лечение и профилактика на всички видове очни заболявания и разполага с най-модерна лазерна апаратура, последна дума на медицинските технологии в света. В него са събрани всички иновации в офталмологията в световен мащаб през последните години.

Гости на събитието бяха още зам.-кметът Красимир Стойчев, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, председателят на местния парламент Костантин Луков, зам.-областният управител Севдалина Турманова и много професионалисти от лекарската гилдия по черноморието. Поздравителен адрес от министъра на здравеопазването проф. д-р Николай Петров прочете зам.-кметът д-р Лорис Мануелян. Поздравителни адреси отправиха още зам. ректорът на МУ-Варна проф. Христина Групчева и изп. Директор на ВМА-Варна полк. доц. д-р Ивайло Въжаров.