Големите проекти на Пловдив интересуват и малките му жители

Мисия Пловдив

25-05-2017, 16:05

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Младежи участват в група по интереси „Ние и градът“

Големите проекти на Пловдив интересуват и малките му жители. Това стана ясно от среща на заместник-кмета Георги Титюков с ученици 6-ти клас от СУ „Никола Вапцаров“. Младежите участват в група по интереси „Ние и градът“ по проект „Твоят час“ и внимателно слушаха за успешно реализираните проекти и бъдещите планове на Община Пловдив.
Заинтригуваха ги снимките на предишните кметове, които са разположени в заседателната зала на Община Пловдив и без проблем успяха да разпознаят сред тях Петко Каравелов и Христо Г. Данов.
„Освен от историята на Пловдив с учениците на място посещаваме къщите в Стария град, разглеждаме различни обекти и места, свързани с живота и миналото на града“, обясни Анелия Доневска, ръководител на групата.
Като дългогодишен капитан на ФК „Ботев“ - Пловдив Петър Зехтински разказа на децата интересни случки от футболната си кариера, както и за победата над „Байрен Мюнхен“ през 1984 година.
„Вчерашната победа над „Лудогорец“ е още една причина да се гордеем много с нашия пловдивски отбор“, каза Зехтински и попита за кои пловдивски спортисти се сещат. Учениците от СУ „Никола Вапцаров“ с лекота изброиха – Стефка Костадинова, Христо Стоичков, Николай Бухалов, Цветана Пиронкова, Йордан Йовчев. Те с гордост заявиха, че футболистът Валери Божинов е учил в тяхното училище.
Оказа се, че освен от история децата се интересуват и от спорт и обещаха да посетят Младежки център – Пловдив на Гребната база, за да видят условията за тренировки там.