МХФ „Черноморски звуци“ открива културната програма на летния туристически сезон в Балчик

От 7 до 11 юни 2017 година

За седма поредна година международният хоров фестивал „Черноморски звуци“ открива летния туристически сезон в Балчик в първата седмица на месец юни. Фестивалът ще се проведе от 7 до 11 юни 2017 г.

 Тазгодишното издание е под патронажа на Министерство на културата и кмета на град Балчик - господин Николай Ангелов и се финансира от община Балчик.

 Организатори са: сдружение „Музикален свят-Балчик“ и смесен хор „Черноморски звуци“, в партньорство с десетки културни организации и творчески съюзи.

 „Един от най-известните словенски композитори и приятел на фестивала - Амброж Чопи посвещава химн на фестивала „Черноморски звуци“ – песента „Sing a song, сподели с особено вълнение артистичният директор на фестивала - госпожа Валентина Георгиева. Световната премиера ще бъде на 10 юни в изпълнение на повече от 600 певци.

 За първи път организационният комитет ще раздаде парични премии на победителите в отделните категории в размер на 2500 евро.

 Акцентите:

 23 хорови състава от 10 Европейски държави /България, Швеция, Литва, Украйна, Чехия, Македония, Гърция, Румъния, за първи път хорове от Естония и Русия/;

  • Пет хорови работилници с композитора Георги Андреев, диригента Михаил Делчев и група „Спектрум“ 
  • 8 фестивални концерта, на 7 сцени с вход свободен;
  • 5-членно ЖУРИ: Елиянка Михайлова, Георги Андреев, Ваня Монева, Михаил Делчев и Валентина Георгиева;
  • Самостоятелен концерт на Женски хор „Перуника“, Стокхолм, Швеция – 8 юни, с диригент Михаил Делчев