Радев: Двама са граничните полицаи задържани за каналджийство

Крими

26-05-2017, 10:59

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Валентин Радев: Няма непосредствена заплаха за страната от терористичен акт

Операцията се ръководи от специализираната прокуратура, включени са експерти от ДАНС, СДВР и от вътрешния отдел на МВР

Двама са вече задържаните гранични полицаи при снощната специализирана акция на МВР и ДАНС във връзка с канал за нелегални мигранти. Това съобщи пред журналисти в парламента министърът на вътрешните работи Валентин Радев. Той уточни, че не може да навлиза в детайли, защото операцията в столицата продължава.
Първоначалната информация беше за един задържан граничен полицай от летище София, замесен в каналджийство. Вторият също е от гранична полиция и също е работил на летището.
Двама са каналджиите и двама са тези, които е трябвало да бъдат прехвърлени, намерена е и голяма сума пари, правят се в момента обиски, добави Радев.
Той подчерта, че операцията се ръководи от специализираната прокуратура, включени са експерти от ДАНС, СДВР и от вътрешния отдел на МВР. Радев не посочи каква е намерената сума, само уточни, че е голяма. Не каза и от колко месеца се работи по случая. Уточни обаче, че операцията е по сигнал, каквато е и практиката.
Всички, които са замесени, отдавна се следят, надявам се да бъдат намерени, ако не са тук - екстрадирани, и ще понесат отговорност съгласно закона, подчерта министърът.
Валентин Радев не каза и колко време се е работило по канала и от колко време той работи.