Балове 2017 минаха без нито един инцидент

Крими

27-05-2017, 12:56

Снимка:

Морски вести

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Засилени полицейски мерки по време на абитуриентските балове

Автомобили на Жандармерията са били внедрени в колоните от коли, за да регулират скоростта

Безупречната организация на „Охранителна полиция” и КАТ даде сериозни резултати и за пръв път тази година абитуриентските балове в региона преминаха без нито един инцидент, съобщава Флагман. Служителите на реда са се готвели цяла седмица за традиционното стълпотворение от хора най-вече в Бургас и Слънчев бряг в празничните дни около 24 май. 
Резултатът е впечатляващ – по време на Балове 2017 в Бургаски регион не е допусната нито една катастрофа. Не са регистрирани дори леки пътни инциденти или традиционните задръствания по баловете. Единствените нарушения по време на празничните дни са: нерегламентирано затъмняване на стъкла на колите, лепене на стикери по номерата и неправилно паркиране.
„На територията на Бургас и Несебър имаше над 200 полицаи. Направен е детайлен анализ на събитието от предходната година с цел подобряване на организацията. Набелязани са всички маршрути, по които ще преминат колоните с абитуриентите и техните близки. На възловите места са били поставени регулировчици”, каза началникът на „Охранителна полиция” към ОДМВР комисар Неделчо Рачев.
Комисар Рачев отбеляза, че бургаската полиция е разполагала с предварителна информация и за пристигащите от други градове абитуриенти. Предвидени са мерки и сили за обезпечаване и на тяхната сигурност.