Фандъкова: Продължаваме с амбициозната програма за София

Ще поискаме помощ за финансирането от държавата

Работим по 10 ключови обекта през 2017 г. Започва и поетапно пускане на стесненията в центъра, които трябваше да организираме около изграждането на метрото. Това заяви в ефира на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя обясни, че вече има график за превръщането на ул. "Граф Игнатиев" в пешеходна зона. "Ще започне най-напред "Софийска вода" с реконструкция на канализацията, постепенно ще разширим пешеходните зони в София. Проектът е готов, съгласуван", каза Фандъкова.

По отношение на това дали ще има асфалт, павета или смесена настилка по бул "Дондуков", кметът на София сподели, че ключово ще бъде решението на Министерството на културата. "Ще се съобразим с решението им", увери Фандъкова.

"Предстои и ремонт на площада пред Националния дворец на културата, тъй като няма хидроизолация. Направихме ремонт на парка там, сега е едно от най-осветените места" каза тя. "Имаме амбиция да подменим асфалтовата настилка по бул "България", във връзка с председателството на Съвета на Европейския съюз. В тази връзка ще поискаме помощ за финансирането от държавата, в противен случай този амбициозен ремонт няма как да се случи", допълни Йорданка Фандъкова.

Кметът на София заяви, че още през лятото ще бъде премахнат спорния паметник пред НДК. "Там нямаме паметник, ценните неща ще запазим в музеи, но там роля ще има и Министерството на културата", заключи тя.