Гришо на втори кръг на „Ролан Гарос”

Спорт

28-05-2017, 17:27

Снимка:

btv.bg/ архив

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Григор Димитров е 12-ти в световната ранглиста

Българинът с първа победа на кортовете в Париж от 3 години

Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира от Големия шлем – „Ролан Гарос”. Тенисистът ни нямаше проблеми срещу 37-годишния представител на домакините Стефан Робер. Той победи с 6:2, 6:3, 6:4 и записа първи официален успех над 113-ия в световната ранглиста.

Димитров започна уверено и при първа възможност постигна пробив за 3:1. Опитният Робер се опитваше да противостои на корта, но не успяваше да изненада българина. Противникът на Григор спечели само два от своите сервис гейма, а Димитров записа още един пробив, с който затвори сета.

Втората част от мача започна подобно на първата. Първата ни ракета при мъжете проби за 3:1, а след това нямаше проблеми да спечели важните части. При 5:1 за Димитров, французинът върна един пробив. Григор обаче показа характер и спечели следващото си подаване за 6:3.

Пробив още в първия гейм на третия сет предвеща крайния успех на Димитров. Той добави още един и в третия. Робер върна единия, но това не беше достатъчно, за да постигне обрат. Българинът затвори сета с 6:4.

Победата е първа за Димитров на „Ролан Гарос” от 2013 г., когато се наложи над Лука Пуй, но отпадна от Новак Джокович в третия кръг.