Шахматистите на ШК Пловдив постигнаха нови успехи

Спорт

29-05-2017, 15:31

Снимка:

Шахматен клуб „Пловдив“

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Малките надежди на „Шахматен клуб Пловдив“ играха отлично на провелият се през уикенда международен турнир „Купата на лъвчетата“. Турнирите бяха два – „А“ турнир до 12 и 14г. и турнир „В“ – до 8 и 10г. и се играха по правилата на класическият шахмат.
Състезателите Димитър Димитров, Александър Каров и Пея Карова се бориха като истински малки лъвчета и в много силна конкуренция се качиха на почетната стълбичка – всеки в своята възрастова група.
Димитър Димитров /ШК Пловдив/ завоюва безапелационно първото място при 8 годишните.  Димитър е само на 7 години, но това не му попречи да победи много батковци. С много силна игра той се класира на пето място в генералното класиране в турнира до 10 години. Отличната си подготовка той доказа и в турнира по решаване на шахматни комбинации където също отвя конкуренцията си и грабна златния медал. Равносметката от постиженията на Димитър Димитров доказва, че е една от големите надежди на българският шахмат.
Александър Каров /ШК Пловдив/игра отлично и завоюва бронзов медал при 10 годишните. В решаващите последни кръгове  Алекс постигна две победи срещу много силни противници и заслужено се нареди на трето място в генералното класиране. Със силната си игра Александър Каров доказа таланта си и показа сериозно шахматно израстване.
Пея Карова е отлично прогресираща състезателка на „Шахматен клуб Пловдив“. При много силна конкуренция, Пея спечели бронзов медал при момичета до 14 години. Като се има в предвид, че тя е само на 13 години,    успехът й е заявка за отлично шахматно бъдеще.
Организаторите от Шахматен клуб „ЦСКА“ се бяха погрижили за отличната организация на турнирите и подготвили много награди за призьорите.