Областният управител Гергана Микова присъства на бизнес форум в Стара Загора

С приветствие към участниците се обърнаха г-жа Сотирова и г-жа Микова

Областният управител Гергана Микова присъства днес на откриването на бизнес форум „Инвестиционният план за Европа и възможности за Югоизточен район”, който се проведе в зала „П.Р. Славейков” в Община Стара Загора. Гости на събитието бяха Огнян Златев, ръководител на представителството на ЕК за България, зам.-кметът Иванка Сотирова, много представители на бизнеса от града и региона.

С приветствие към участниците се обърнаха г-жа Сотирова и г-жа Микова. Областният управител пожела успешна работа на форума. „Наскоро Стара Загора спечели приза „Най-добър град за живеене”. Нашата област е сред първите в страната по инвестиции. Надявам се с помощта на вас – хората, които движите икономиката на региона, нейното развитие да продължи в същата посока, бизнесът да върви напред и да създава нови работни места, за да се връщат младите хора тук, след като завършат своето образование. Ние имаме нужда от тях”, каза г-жа Микова.

Огнян Златев запозна присъстващите с резултатите от действието на Плана за инвестиции за Европа, известен още като планът Юнкер, до този момент и възможностите български бизнесмени да кандидатстват с проекти за европейско финансиране по този план.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен