Русия отвърна на Молдова - изгони 5 дипломати

Свят

31-05-2017, 21:14

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Експулсират руски дипломати от Молдова

От Русия смятат, че действията на Молдова са били контрапродуктивни

Руското външно министерство е обявило експулсирането на петима молдовски дипломати от Русия в отговор на подобен ход от страна на Кишенев, съобщава BBC.

Уточнява се, че на петимата служители от посолството на Молдова в Москва им е било разпоредено да напуснат Русия в рамките на три дни.

"В отговор на експулсирането на 29 май на петима руски дипломати от Кишинев, петима служители на молдовската дипломатическа мисия в Москва са обявени за персона нон грата. Те трябва да напуснат територията на Русия в рамките на три дни", посочват от руското външно ведомство.

Коментирайки решението, Москва заявява, че Русия се надява, че Молдова ще осъзнае, че неприятелските ѝ действия са "контрапродуктивни". Министерството отбелязва, че експулсирането на руските дипломати от Молдова по-рано тази седмица е "деструктивно и противоречи на принципите на партньорство и взаимно доверие".

Руското посолство в Молдова в понеделник получи нота, в която се заявява, че петима руски дипломати са обявени за персона нон грата в страната.