Областният управител награди отличените творби в конкурса „С очите си видях бедата”

Животът

01-06-2017, 12:23

Снимка:

областна администрация

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В него се включиха децата от 19-те центъра за работа с деца и младежи

Областният управител проф. д-р Любомира Попова награди отличените творби в международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”, който тази година се организира за 14 път от ГДПБЗН-МВР и е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2016/2017 год. Награди връчиха и директорът на РД ПБЗН комисар Красимир Кръстев, директорът на Регионалната библиотека Иван Александров връчи две специални награди, Дарителско сдружение „Свети Иван Рилски“ също връчи награди на децата. Тържеството съвпадна с Международния ден на детето 1-ви юни.
Конкурсът тази година се провежда в партньорство с областния управител на област Велико Търново и Дарителско сдружение „Свети Иван Рилски“ и със съдействието на Регионална библиотека "П. Р. Славейков". В него се включиха децата от 19-те центъра за работа с деца и младежи на територията на община Велико Търново. Целите на конкурса са децата и учениците да пресъздадат в рисунките си познанията си за бедствията, начина на поведение и действия в критични ситуации, както и дейностите на екипите от Единната спасителна система, а също и да се създаде интерес към професията на пожарникаря и спасителя.
Тричленно жури с представители от РД ПБЗН В.Търново и представители от РУО на МОН - В.Търново оцени най-добрите рисунки от 180-те подадени творби. Днес бяха връчени първа, втора и трета награда във всяка възрастова група от трите категории. Младите художници получиха грамоти и компютърни аксесоари. Наградените рисунки се изпращат за участие в Националния етап на конкурса.