Спортна площадка радва възпитаниците на ДДЛРГ „Княгиня Мария-Луиза“

Мисия Пловдив

01-06-2017, 13:29

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

За награда освен тържество децата получиха две топки с автографи

Нова спортна площадка в Дома за деца, лишени от родителски грижи /ДДЛРГ/ „Княгиня Мария-Луиза“ беше открита на 31-ви май 2017 г. на празнично тържество. Тя е специален подарък за децата в навечерието на 1 юни –  Деня на детето. В присъствието на заместник-кмета „Спорт, младежки дейности и социална политика“ Георги Титюков, кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, общински съветници, легенди на футбола като Петър Зехтински и международния рефер Атанас Узунов,  представители на различни институции и дарители беше прерязана лентата на чисто новото съоръжение, предназначено за футбол и лека атлетика.

„На мястото на старите порутени сгради, сега има модерен терен, където децата могат да тренират“, сподели директорът на Дома Дарина Кукева.Тя заяви с гордост, че първите събрани средства са дошли от продажба на сборник с есета от самите деца, организирани са и различни благотворителни инициативи, а младежите са изрисували цветни графити по стените на игрището.

„Благодаря на социалните работници, които приемат всеки свой работен ден като кауза, които полагат големи усилия, за да подготвят нашите деца – бъдещето на Пловдив, бъдещето на България“, заяви заместник-кметът Георги Титюков и пожела много весели игри, а хората с големи сърца да не спират да подкрепят социални каузи.

„Пожелавам някой от Вас да е следващият талант във футбола като Стоичков, Зехтински, Славчо Хорозов“, каза Атанас Узунов.

За награда освен тържество децата получиха две топки с автографи на хората, които им помогнаха да изградят игрището.

Почетна обиколка с българския флаг на пистата направи надеждата на пловдивската лека атлетика Лили Георгиева.