Рисуване на открито и безплатно кино за деца в Кричим

Животът

01-06-2017, 17:09

Снимка:

Община Кричим

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Всички получиха специален поздрав и символични подаръци

Редица събития белязаха Международния ден на детето на територията на Кричим. Безплатни кино прожекции на любими анимационни филми се провеждат през целия ден в читалището в града. На площад „Обединение” в центъра десетки деца взеха участие в рисуване на открито. За тяхното настроение се грижиха и аниматори.
Малчуганите имаха възможност да се превъплътят в ролята на любим герой. Празникът се осъществи с подкрепата на кмета на Община Кричим Атанас Калчев.
Кричим изпрати и своите абитуриенти от Випуск 2017. Тържественото изпращане се състоя в Народно читалище „Пробуда – 1912г.”.
24 зрелостници преминаха през центъра на града,  облечени с официалните си бални тоалети, демонстрирайки стил и изящество. Абитуриентите бяха посрещнати от деца, облечени в народни носии, които ги съпроводиха по червения килим до сцената. Всички получиха специален поздрав и символични подаръци от кмета на Община Кричим Атанас Калчев, а отличниците получиха и парична награда за високите си постижения.
Теодора Кирякова - директор на СУ „П.Р.Славейков” - Кричим изпрати учениците си с вълнение и гордост.
„Някои от абитуриентите ще останат в града и ще продължат реализацията си тук, други - не, но всеки ще носи в себе си спомена от родното място, родното училище, учителите и от тези, направили необходимото за тях с много любов и всеотдайност, за да получат верен старт в живота”, заяви директорът на учебното заведение.
В града беше отбелязан и празникът на българската просвета и култура.
„Този празник ни кара да се гордеем, че сме българи, че сме част от славянския свят, че живеем в страна, приютила учениците на светите апостоли, дали писменост и книжнина на народите”, заяви кметът Атанас Калчев.
В салона на читалище се състоя голям концерт, в който взеха участие децата и учениците от всички учебни заведения на територията на Община Кричим. Всички те наситиха празничната атмосфера със своите изпълнения – песни, танци, стихотворения.