Джон Лоутън се срещна с кмета на Казанлък

Музикантът ще прави документален филм за долината на розата

Легендарният музикант гостува в кабинета на Галина Стоянова за новия документален филм, който ще направи за Казанлък. Емблематичните културно-исторически забележителности на Долината на розите и на тракийските царе, Фестивалът на розата и визията  на кмета, втори мандат за развитието на Казанлък  ще бъдат във фокуса на лентата от поредицата за България „Джон Лоутън представя“.

Пред камерите на бившия вокалист на „Юрая Хийп“ Галина Стоянова  сподели за обичта си към Казанлък и желанието й той да разцъфтява като розата, която съхранява. Лоутън остана впечатлен от факта, че тя е първият кмет жена в града и от напредначавите й идеи за прогреса на Казанлък. Той получи искрените отговори на градоначалника – дама, в интервю, построено с откровен интерес към личността на човека и управника. 

Английският музикант както винаги бе придружаван от съпругата си Ирис, с която са неразделни вече 40 години. Срещата на Кмета със звездната двойка премина в непринудена атмосфера, с много усмивки и чувство за хумор. Джон и Ирис получиха от Галина Стоянова  подаръци от Розовата долина, най-специалният от които е Знакът на Казанлък и пожелание от кмета „Да Ви е спокойно при нас, но и празнично!“.