Последни дни за изпращане на снимки за фотоконкурса "Пловдив-палитра от етноси"

Пловдив Лайф

02-06-2017, 10:18

Снимка:

EthnoHouse Plovdiv

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Участието в конкурса е безплатно и без ограничения

Ротари клуб Пълдин Пловдив напомня, че до 10 юни всеки може да изпрати снимки за участие във фотоконкурса “Пловдив-палитра от етноси”, който се организира съвместно с Фондация “Заедно” в памет на доц. Красимир Давчев - Президент на клуба.
Кой може да участва?
Участието в конкурса е безплатно и без ограничения. Всеки, който желае да се включи може да изпрати до три снимки, които са свързани с темата и отразяват историята, живота на етническите общности в Пловдив, мирното съжителство между тях, традициите, културното наследство и архитектурните паметници.
Изисквания за снимките
Фотосите трябва да са JPG формат с минимална резолюция 3600 пиксела по дългата страна на снимката.
Как и къде се изпращат снимките за конкурса?
Файловете трябва да бъдат изпращани на е-mail: foto@rotary-puldin.com като дирeктно прикачен файл (или чрез услуга за пренос на големи файлове wetransfer.com , tranz.it, google drive, dropbox и др.).
Какво трябва да знае всеки участник?
След получаването на снимките всеки фотограф ще получи въпросник и декларация за попълване на необходимата информация за провеждане на конкурса. До участие ще бъдат допускани само снимки, чиито автори са попълнили въпросника, декларирали са авторството на съответните фотографии и са дали своето съгласие Ротари клуб Пловдив Пълдин да ги публикува с информация за автора в сайта и Facebook страницата на организацията, както и в рекламни материали на клуба.  При участие на повече снимки в конкурса, журито ще селектира 60 от тях, които ще бъдат отпечатани и представени на изложбата. Събитието се спонсорира от членовете на Ротари клуб Пълдин - Пловдив. Снимките ще бъдат принтирани във формат 30х45см. След края на изложбата отпечатаните фотографии остават собственост на Ротари клуб  Пълдин.
Как ще се оценяват фотографиите?
Членовете на журито ще имат право да поставят на всяка творба от 1 до 10 точки в следните категории:
“Свързаност с темата”
“Художествена стойност и технически характеристики”
Максималният брой точки, които може да събере всяка фотография е 40 за всяка от категориите и общо 80.
Журито на конкурса е в състав: Председател доц. д-р Никола Лаутлиев от АМТИИ Пловдив, художниците Ралица Стайкова и Матей Матеев, Лалка Златанова – журналист и председател на Фондация “Заедно”.  В първия етап на оценяването, всеки от членовете ще разглежда самостоятелно фотосите и ще работи независимо от останалите. Организаторите на конкурса ще селектират 60 от творбите с най-висок бал, които ще бъдат включени и в специалната фотоизложба на събитието. На втория етап в журирането ще бъдат избрани фотографиите, на които ще бъде присъдено първо, второ и трето място в конкурса, като водеща от категориите ще бъде свързаността с тематa “Пловдив – палитра от етноси”.
Награди
Авторите на 3-те фотографии стигнали до финала, ще получат и парични премии  от 200, 100 и 50 лв. съответно за първа, втора и трета награда.
Ще бъде присъдена и специална награда на публиката. Тя ще се връчи на автора на снимката, събрала най-много „лайкове” във Facebook страницата на клуба. Наградата е на стойност 100 лева.
Допуснатите фотографии в изложбата, заедно с информация за авторите, ще бъдат публикувани на сайта на Ротари клуб Пловдив Пълдин www.rotary-puldin.com, както и на Facebook страницата на клуба.
Официална церемония и откриване на изложба
Всеки от участниците е поканен на официалната церемония по откриването и награждаването, която ще бъде на 30 юни 2017 г. от 19.00 часа в „Дом на етносите”, бул. „Цар Борис III Обединител” 79 в Пловдив.