Детска полицейска акция за 1-ви юни в Ген. Тошево

По инициатива на местните органи на реда деца в неравностойно положение от общината получиха пакети с подаръци по случай 1-ви юни

Въпреки празничния ден децата показаха желание и активно се включиха поредния ден на „Детско полицейско управление“. В Районно управление – Генерал Тошево те бяха посрещнати от своите „колеги”, които този път ги запознаха с технологията за взимане на пръстови отпечатъци, т.нар. дактилоскопия. Малките полицаи разбраха, че чрез нея разследващите органи много често установяват извършителите на дадено престъпление. Веднага след това, разпределени на няколко групи и съпровождани от униформени служители на МВР, децата проведоха акция за спазване правилата на движение, особено в зоните със засилен поток на пътници и автомобили. На всички, които нарушиха правилата за движения по пътищата, те връчиха листовка, с която напомниха, че всички участници в движението трябва да бъдат внимателни и отговорни, за да не се създават опасности и инциденти на пътя.

Акцията завърши с благородно дело. По инициатива на местните органи на реда деца в неравностойно положение от общината получиха пакети с подаръци по случай 1-ви юни – Международен ден на детето.
Програмата „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, създадена със заповед на главния секретар на МВР. Заложените теми и методически указания са внимателно разработени от група, в която влизат представители на МВР, Министерството на образованието и науката, Министерството на правосъдието, Българския младежки червен кръст, Българската православна църква, Българския туристически съюз. Идеите и темите са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове.