Раковски продължава войната с наркотиците

Животът

02-06-2017, 12:17

Снимка:

РУП-Раковски

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ефективно може да се борим с проблема наркотици, само ако всички ние обединим усилията си

Органите на реда трябва да имат необходимите условия и технически средства, за да изпълняват служебните си задължения, аргументира се кметът Гуджеров и допълни. „Тестовете, които вече сме дарили на РУП-Раковски бяха използвани по предназначение над са на лице на 30 бързи до съдебни производства за нарушителите. Повечето от нас са родители и едва ли някой от нас иска по улиците на общината да се движат шофьори под въздействието на наркотици и алкохол. Купуването на тестовете е малка цена която трябва да платим за една по-добра превенция в нашата община“- коментира Гуджеров на въпрос по повод зададен му въпрос от общински съветник, дали трябва винаги да им ги купуваме.
Това е поредната стъпка във войната срещу дрогата, която Общинския кмет поведе още при встъпването си в длъжност.
По негова инициатива миналата година   бе организирана кръгла маса на тема „Да изчистим Раковски от наркотиците“, като като в нея се включиха зам.кметове, Председателя на общински съвет,  началника на РУ“Полиция“ гр.Раковски и служители на МВР, енорийски свещеници, общински съветници, директор на Дирекция „Социално подпомагане“, директори на училища  и кметове на населени места от Общината.
„Проблема с наркотиците за всички е видим и няма да се разреши сам или защото сме избрали да извърнем поглед и да се престорим че го няма. Ефективно може да се борим с проблема наркотици, само ако всички ние обединим усилията си, не да правим само стихийни инцидентни кампании, а добре планирани и организирани действия“-коментира още Павел Гуджеров.