Ангелкова обсъди подготовката за сезона с кмета на Царево

Очакваме силен сезон, който да надхвърли рекордните постижения от миналата година

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с кмета на Община Царево Георги Лапчев по време на обиколката си по Южното Черноморие. Двамата обсъдиха предприетите мерки за гарантиране нормалното протичане на летния сезон в тази част на страната, съобщава пресцентърът на Министерството на туризма.

"Очакваме силен сезон, който да надхвърли рекордните постижения от миналата година и разчитаме, че Царево ще привлече повече туристи", заяви министър Ангелкова. Тя допълни, че регионът показва устойчиви резултати в разнообразяването на туристическите услуги, като освен морски, развива и много специализирани продукти – културно-исторически, еко-, селски, гурме и други видове туризъм.

Георги Лапчев съобщи, че общината е предприела необходимите мерки, за да се гарантират задължителните дейности като осигуряване на спасителни постове, медицинско обслужване и почистване на плажовете, които имат посетители, но са останали без стопани.

Общината подготвя и богата културна програма за местните жители и гостите си през лятото. Повечето от проявите са свързани с природното и археологическото наследство в този край на страната, както и с народните традиции в Странджа планина. Още тази събота и неделя, на 3 и 4 юни, ще бъдат представени нестинарските ритуали в село Българи, които са най-близко да автентичните.