Тази вечер VOICES of RAINBOW разтърсват с легендарни рок парчета

Пловдив Лайф

03-06-2017, 13:45

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Греъм Бонет и Дъги Уайт - двама от легендарните певци на Rainbow, идват в Пловдив днес за концерта "Voices of Rainbow" в Летен театър "Бунарджика". Световният проект "VOICES of RAINBOW" гостува за първи път в България за два концерта като първият ще бъде в очертаващата се нова столица на рока – Пловдив.

Проектът съществува от началото на десетилетието, като звездите в него са всички вокалисти на RAINBOW, а по обясними причини липсва любимецът на всички ни R.J.Dio. На концерта в Пловдив довечера ще бъдат изпълнени 23 песни от всички периоди, отразени в дискографията на Rainbow.

С Бонет и Уайт ще свирят музиканти от същата невероятна величина.

Bernard Welz е уникален австрийски барабанист, който работи в тандем с вируозния китарист KAITNER Z DOKA от Хърватия. Емблематични са техните проекти с Mark King /Level 42/, Jon Lord и Roger Glover /Deep Purple/, Steve Lukather /Toto/, Dan McCafferty /Nazareth/ и др.

На клавирите е най добрият органист във Великобритания, GARY BALDWIN /Portyshead/. Последните му изяви са свързани с Ronnie Wood и Mick Taylor от Rolling Stones, както и с Van Morrison.

Бас китарата е поверена на DAVEY RIMMER - настоящият басист на Uriah Heep!!

За Подгряваща Група, която ще изпълнява също песни на Rainbow, е поканена българската "Sheky band".